Η κερασιά Acerola (Malpighia glabra), γνωστή και ως "Κεράσι των Αντιλλών", προέρχεται από την Κεντρική Αμερική και καλλιεργείται σήμερα κυρίως στη Βραζιλία. Ο θάμνος ύψους 2 - 3 μέτρων, ο οποίος χρειάζεται ετήσια μέση θερμοκρασία τουλάχιστον 26 °C για να αναπτυχθεί βέλτιστα, μπορεί να παράγει έως και 30 κιλά φρούτων ετησίως. Τα φρούτα πορτοκαλί-κίτρινα έως σκούρο κόκκινο είναι στο μέγεθος των κερασιών, έχουν ελαφρώς ξινή γεύση και μοιάζουν με λεμόνια.
Η θαυμάσια πολυμορφία της φυσικής βιταμίνης C
Η σκόνη acerola μας περιέχει τουλάχιστον 17% βιταμίνη C και μια ευρεία γκάμα δευτερευόντων φυτικών ουσιών. Αυτά τα φλαβονοειδή είναι από τους πιο σημαντικούς μεσολαβητές που διασφαλίζουν ότι η βιταμίνη C απορροφάται βέλτιστα από το σώμα. Η συμβολή στην αντιοξειδωτική προστασία των κυττάρων είναι μία από τις πιο σημαντικές ιδιότητες μιας φυσικής βιταμίνης C; αυτό καθιστά την acerola ένα προϊόν κατά της γήρανσης. Οι κερασιές acerola είναι από τους υψηλότερους προμηθευτές βιταμίνης C, κατά μέσο όρο 100g ώριμων φρούτων acerola περιέχουν 17.000 mg βιταμίνης C, ιδανικό για όσους είναι αλλεργικοί στα εσπεριδοειδή.
σκόνη φρούτου, ξηρανθείσα με ψεκασμό, 17% βιταμίνης C: 25 κιλά
σκόνη φρούτου, ξηρανθείσα με ψεκασμό, 17% φυσικής βιταμίνης C: 25 κιλά
Καραμέλες / Δισκία / Κόκκοι των 600 mg, χωρίς προσθήκη ζάχαρης: 10 κιλά (1 κιλό = περίπου 1.667 δισκία των 600 mg το καθένα)
βιολογική σκόνη φρούτου, λυοφιλιωμένη, 17% φυσικής βιταμίνης C, χωρίς κανένα φορέα: 3 x 10 κιλά
βιολογική σκόνη φρούτου, λυοφιλιωμένη, 30% φυσικής βιταμίνης C, χωρίς κανένα φορέα: 3 x 10 κιλά
βιολογική σκόνη φρούτου, ξηρανθείσα με ψεκασμό, 17% φυσικής βιταμίνης C: 20 / 25 κιλά